harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Romania > Turism > Tara Oasului
 
Cunoscuta si sub denumirea de Depresiunea Oasului, Tara Oasului este, de fapt, o depresiune in Muntii Oasului, in judetul Satu Mare. Este o zona absolut miraculoasa, care imbina obiceiurile traditionale cu descoperirile moderne. Si este o zona care cucereste nu numai prin frumusetea peisajelor, dar si prin ospitalitatea oamenilor. Nu poti trece prin zona fara sa vizitezi Muzeul Tarii Oasului din orasul Negresti, aflat la 50 de km de Satu Mare. Muzeul aduna la un loc costume populare specifice zonei, ceramica, obiecte de uz casnic si cioplituri in lemn.

Exista zone de agrement renumite pe plan local datorita apelor termale si a apelor minerale (apa minerala Poptileni, Certeze si Bixad).

Zona de agrement Mujdeni se afla la 35 km de Satu Mare pe soseaua ce leaga municipiul Satu Mare de orasul Negresti-Oas. Zona de agrement Mujdeni s-a creat in jurul barajului artificial construit aici. Pe malul barajului s-a construit un frumos complex turistic ce poarta numele zonei Mujdeni.

Zona de agrement Calinesti-Oas  se afla situata in nordul lacului Calinesti, la o distanta de 12 km de orasul Negresti -Oas si de circa 40 de km de Satu Mare. Barajul de la Calinesti este cu lac de acumulare format pe valea raului Tur, devenit un punct de mare atractie turistica. Barajul este un loc minunat pentru amatorii de pescuit, aici existand stiuca, biban, salau si  somn.

Zona de agrement “Băile Puturoasa” se afla la 14  km de Negresti-Oas. Este renumita pentru izvoare sulfuroase, recomandate mai ales in afectiuni reumatismale. Desi denumit "Tara", termenul  nu implica vreun statut politic, social sau administrativ.