harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Romania > Turism > Dunarea si Delta Dunarii
 

Al doilea fluviu ca lungime din Europa, Dunarea parcuge ultimii 1.075 km pe teritoriul Romaniei. Se varsa, prin Delta Dunarii, in Marea Neagra. Traseul fluviului Dunarea strabate 10 tari (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina) si 4 capitale : Viena, Bratislava, Budapesta, Belgrad.

Delta Dunarii este cea mai mare si cea mai bine conservata dintre deltele europene. Se afla in patrimoniul mondial al UNESCO din 1991, ca rezervatie a biosferei. Pe aici trece Paralela 45,  care marcheaza jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord.

Delta Dunarii  este un adevarat rai al pasarilor. Aici se afla cea mai bogata si mai variata fauna ornitologica din Europa, cu peste 300 de specii de pasari, unele dintre ele declarate monumente ale naturii şi ocrotite de lege. Aici exista cea mai mare comunitate de pelicani din Europa.
Daca va hotarati sa vizitati aceasta minunata zona, veti avea parte de experiente unice: puteti avea ocazia sa vedeti ce inseamna pescuitul cu harponul si sa mancati ciorba de peste (borsul pescaresc).