harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Romania > Turism > Statiuni de pe litoral
 

 Mamaia

Cea mai mare statiune de pe litoralul romanesc al Marii Negre, Mamaia este situata in nordul Constantei, la 3 km distanta, intre plaja si lacul Siutghiol. Statiunea beneficiaza de una dintre cele mai bune plaje, acoperita cu nisip fin, avand o lungime de 7 km si o latime de 100-200 m.
Statiunea dispune de nenumarate hoteluri, de locuri de distractie si de practicare a sporturilor pe apa.

 Eforie Nord

Este a doua statiune ca marime de pe litoralul romanesc, fiind situata la 14 km de Constanta. In apropierea sa se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru propietatile curative ale namolului.  
Statiunea are o plaja lunga de 3 km si lata, in unele portiuni, de 100 m si beneficiaza de hoteluri si vile de odihna. Aici exista si o baza de tratament care functioneaza pe tot timpul anului, fiind incalzita iarna.

 Eforie Sud

Cu o plaja mai mica decat “sora” sa din nord, de doar 2,5 km, Eforie Sud are in vecinatatea sa acelasi lac Techirghiol, ceea ce a facut ca statiunea sa se dezvolte mai mult pentru turismul balnear. Atractia principala a statiunii o constituie "Baile Reci" cu namol, complet modernizate, recomandate in afectiuni reumatologice.  

 Costinesti

Initial statiune balneoclimaterica, Costinesti a devenit in ultimele decenii statiunea vacantelor estivale ale tineretulu. Se afla la 31 km de Constanta si dispune de hoteluri, vile si casute pentru cazare, precum si de nenumarate posibilitati de recreere, cele mai cautate fiind discotecile in aer liber.   

 Neptun -Olimp

Aflata la 6 km de Mangalia, pe pragul de nisip dintre padurea Comorova, statiunea Neptun-Olimp este cea mai cautata de catre turistii straini.  In statiune exista si un Centru Balnear, deschis tot timpul anului, unde se practica terapia Aslan, recomandata in prevenirea imbatranirii premature.  

 Jupiter

Statiunea Juiter este o adevarata oaza de vegetatie pe malul marii. Are o plaja lunga de 1 km, cu nisip foarte fin. Dispune de nenumarate hoteluri pentru cazare, dar si de un sat de vacanta si un camping.

 Venus

Situata intre Saturn si Cap Aurora, statiunea Venus este in apropierea lacului Razelm, unde se poate face canotaj. Hotelurile din statiune sunt asezate  pe marginea golfului Aurora, dar aici exista si baze de tratament cu apa mezotermala sulfuroasa, bai de namol si sali de masaj.  
    
 Saturn


Statiunea se afla in imediata vecinatate a orasului Mangalia .
Pe langa posibilitatile de agrement la malul marii, statiunea beneficiaza de 21 de izvoare termale sulfuroase recomanate in tratarea bolilor digestive si reumatice.  
      
 Vama Veche si 2 Mai

Vechi zone pescaresti de granita, Vama Veche si 2 Mai sunt locul de intalnire al turistilor care vor sa fuga de forfota statiunilor. In ultimii cinci ani in satul Vama Veche si in localitatea 2 Mai au aparut vile cu spatii moderne de cazare, dar cei mai multi dintre turisti se cazeaza fie in corturi, fie in camerele oferite de localnici.
In largul plajei celor doua sate se afla Rezervatia Acvatoriul litoral marin, unde exista cea mai mare colonie de caluti de mare din zona romaneasca a Marii Negre.
Satul Vama Veche a fost infiintat in anul 1811 de cateva familii de gagauzi si se numea Ilanlic. Localitatea 2 Mai a fost infiintata in anul 1887 de Mihail Kogalniceanu si compusa din familii de rusi adusi din Bucuresti, Iasi si Galati. Ulterior in zona au fost adusi lipoveni din judetul Tulcea si romani din judetul Arges.