harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Romania > Turism > Orasul medieval Sighisoara
 
Orasul Medieval Sighisoarahttp://www.sighisoara.com/


Intemeiata în 1191, Sighisoara este considerata cea mai frumoasa si cea mai bine pastrata cetate oraseneasca din Transilvania. Orasul este cunoscut si ca “Perla Transilvaniei” sau “Nurnberg transilvanean”.
Sighisoara este inclusa in patrimoniul UNESCO fiind considerata cea mai frumoasa cetate medievala din Europa. Prima mentiune a cetatii dateaza din 1280, cu denumirea „Castrum Sex”. Sighisoara este unica deoarece este locuita neintrerupt de la intemeierea sa, in secolul 13 si pana in prezent.

Accesul spre vechea cetate este usor, din centrul orasului, apoi trebuie urcate cateva zeci de trepte. Cel mai inalt turn al cetatii este  Turnul cu Ceas, care are 64m inaltime si este impodobit cu figurine in stil baroc. In Turn a fost infiintat in 1899 Muzeul de istorie, unul dintre cele mai vechi din tara. Pot fi vizitate si celelalte 8 turnuri care s-au pastrat. La origini, zidurile de aparare au avut 14 turnuri.
Un alt punct de atractie al orasului este Biserica din Deal, a carei constructie a inceput in 1300. Este singura biserica evanghelica cu cripta veche din Transilvania, in interiorul careia se afla 60 de morminte. In Biserica se poate admira o colectie de altare aduse din Germania si una de lazi de zestre. In Biserica s-a pastrat o fresca de la 1380, care reprezinta Sfanta Treime.  

Punctul culminant al turismului in cetatea Sighisoara este vara, cand, timp de trei zile se organizeaza festivalul „Sighisoara medievala”. Devenit deja traditie, fiind organizat de 15 ani, festivalul este un adevarat bal mascat, toti cei veniti aici costumandu-se in cavaleri si domnite.
Orasul Sighisoara este legat rutier de Brasov (116 km-E60), Tg. Mures (54 km-E60), Sibiu (90 km-E14). De asemenea, este  accesibil si pe cale ferata pe linia principala Bucuresti-Brasov-Cluj Napoca-Oradea.